Exhibitions
Events
Publications
Contact
Home
   
Upcoming
   
   
back to Past
   
   
   
   
Predstavitev CAC Bukovje na Oddelku za umetnostno zgodovino (Filozofska fakulteta) 12.4.2011, ob 16:30

VABILO

Spoštovani,

v torek 12. 4. 2011 ob 16.30, v predavalnici 343 na Oddelku za umetnostno zgodovino (Filozofska fakulteta),

bosta Nina Slejko Blom in Conny Blom predstavila

Konceptualni umetniški center Bukovje (The Conceptual Art Centre Bukovje), ki sta ga ustanovila in deluje v značilni slovenski družinski hiši v vaškem okolju Notranjske.

Vljudno vabljeni!

PREDAVANJE BO V ANGLEŠKEM JEZIKU!

Predavanje bo v okviru seminarja SODOBNI UMETNOSTNI SISTEM IN PRAKSE RAZSTAVLJANJA SODOBNE UMETNOSTI, v katerem študentje v skupinah in ob pomoči zunanjih mentorjev razvijajo fiktivne muzeje ali razstavne programe. V pomoč in za inspiracijo pri razmišljanju, kaj vse je lahko razstavljanje, v seminar prihajajo tudi zunanji predavatelji. Že jeseni je v seminarju predavala znamenita ameriška raziskovalka muzejev in razstavnih praks Mary Anne Staniszewski. Pred nami pa je blok treh predavanj, pri katerih bodo predavatelji različne možnosti razstavljanja predstavili ob razlagi projektov in institucij, s katerimi so tesno povezani.

Prvi bo svojo kuratorsko prakso in pozicijo ter sedaj že legendarno Galerijo Kapelica predstavil Jurij Krpan. Predstavil bo, kako je prišlo do Kapelice in njenega značilnega programa; kako se je oblikoval njen »galerijski nazor«; kako se je oblikoval njen institucionalni status; kaj so bile ključne težave v toku njenega delovanja; kaj so bili doslej njeni ključni presežki in kaj lahko v Kapelici pričakujemo v prihodnje.   

Meta Štular in Urška Jurman, ki sta s projektom Druga priložnost. Od industrijskega k ustvarjalnemu utripu aktivno vpleteni v revitalizacijo prostorov bivše tovarne Rog v Ljubljani, bosta predstavili, kako se podobnega projekta, kot jih s seminaristi pripravljamo na domišljijski ravni, lotiš profesionalno. Poskušali bosta odgovoriti na vprašanja: od kod prihaja pobuda za tak projekt, zakaj in kdo jo usmerja. Kakšne so pri takšnem projektu pravice in dolžnosti pobudnikov in finacerjev. Kako zagotoviti, da bo tak projekt smiselen in učinkovit; kakšne raziskave potekajo v ta namen.

Kot tretja bosta nastopila Nina Slejko Blom in Conny Blom, ki bosta pojasnila, kako in zakaj sta ustanovila ter kako deluje Konceptualni umetniški center Bukovje (The Conceptual Art Centre Bukovje, http://cac-bukovje.com/) kar v značilni slovenski družinski hiši v vaškem okolju Notranjske. Predstavila bosta kakšna so njuna pričakovanja ob projektu in organizacijsko strukturo ter pestri program centra. Njun projekt je za seminariste še posebej zanimiv, saj se je začel in poteka le zaradi visoke osebne motiviranosti ustanoviteljev.

Beti Žerovc

 
 
 
 
 
CAC Bukovje is supported by   cac    
 
  cac    
       
  cac